It is currently Wed Dec 13, 2017 7:08 am

All times are UTC




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 146 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Wed May 04, 2011 6:06 am 
Offline
Snes9x Purple belt
User avatar

Joined: Thu Nov 08, 2007 7:59 pm
Posts: 919
Location: /dev/null
My mirrors have been updated.

http://mirror.camoyoshi.antiblog.com/snes9x
http://dl.dropbox.com/u/6787817/mirror/ ... index.html
http://bigkidtennis.com/snes9x

_________________
Snes9x FAQs | Forum Rules
What operating system are you using? 32 or 64bit? Version of Snes9x? Is the text at the bottom of the window white when you load the game?
These suggestions are usually the solution to your issue!


Last edited by Camo_Yoshi on Wed May 04, 2011 11:24 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 04, 2011 7:00 pm 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Fri Feb 11, 2011 5:48 am
Posts: 15
I get this error in Fedora 14 when loading snes9x-gtk:

./snes9x-gtk: error while loading shared libraries: libpng14.so.14: cannot open shared object file: No such file or directory

I didn't get this before with 1.52 so I'm not sure what's wrong. I've installed all related png libraries from the repositories and that still hasn't fixed it. I searched on the internet for libpng14 but only found rpms for OpenSUSE and not Fedora.

On a semi-related note I did compile the command line version and that worked but for some reason I don't get any sound. The ./configure script said sound was enabled and I don't get any errors when running so I'm not sure what's wrong with that. I have Pulseaudio removed.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 04, 2011 10:55 pm 
Offline
Official GTK/Linux Porter/Dev
User avatar

Joined: Tue Oct 02, 2007 12:50 am
Posts: 407
Xenphor wrote:
I get this error in Fedora 14 when loading snes9x-gtk:

./snes9x-gtk: error while loading shared libraries: libpng14.so.14: cannot open shared object file: No such file or directory

I built the binaries against libpng 1.4. You'll have to compile your own if you want to link to the older version (shouldn't be much different from compiling the command-line version). I'm surprised Fedora 14 doesn't have 1.4 yet, but there's nothing I can do about it.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 05, 2011 3:08 am 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Thu May 05, 2011 2:53 am
Posts: 2
Hi, I've downloaded the 1.53 version, it's great, When I'm playing Super Mario RPG (U), I freeze the savestate through the cool freeze interface, It saves OK. But on the defrost interface when I select the image the following message is displayed:
"File not in Snes9x snapshot format"

With Super Mario World and Super Metroid the defrost works ok! Also, on the 1.52 version the defrost works nice with Super Mario RPG.

There is something I can do? Or should I use version 1.52?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 05, 2011 1:18 pm 
Offline
Official Mac OSX Porter/Dev
User avatar

Joined: Sat May 15, 2004 11:58 pm
Posts: 908
Location: Japan
soniccinos wrote:
Hi, I've downloaded the 1.53 version, it's great, When I'm playing Super Mario RPG (U), I freeze the savestate through the cool freeze interface, It saves OK. But on the defrost interface when I select the image the following message is displayed:
"File not in Snes9x snapshot format"

With Super Mario World and Super Metroid the defrost works ok! Also, on the 1.52 version the defrost works nice with Super Mario RPG.

There is something I can do? Or should I use version 1.52?

Thanks for your report. It seems on mac port zlib 1.2.5 compiled by me doesn't work well. I'll try to fix it.

edit:
Please download build 113 for mac os x.
http://www.geocities.co.jp/SiliconValle ... nes9x.html


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 10, 2011 3:54 am 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Thu May 05, 2011 2:53 am
Posts: 2
zones wrote:
soniccinos wrote:
Hi, I've downloaded the 1.53 version, it's great, When I'm playing Super Mario RPG (U), I freeze the savestate through the cool freeze interface, It saves OK. But on the defrost interface when I select the image the following message is displayed:
"File not in Snes9x snapshot format"

With Super Mario World and Super Metroid the defrost works ok! Also, on the 1.52 version the defrost works nice with Super Mario RPG.

There is something I can do? Or should I use version 1.52?

Thanks for your report. It seems on mac port zlib 1.2.5 compiled by me doesn't work well. I'll try to fix it.

edit:
Please download build 113 for mac os x.
http://www.geocities.co.jp/SiliconValle ... nes9x.html


Working very nice here!!!! Thanks!!!! I love that freeze/defrost interface!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 18, 2011 4:49 am 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Wed May 18, 2011 4:43 am
Posts: 1
I have a request on behalf of HyperSpin frontend users, could the option to customize the exit key be added in the Hotkey Customization? Or just some way to change the function of ESC? The new version in particular doesn't seem to close properly otherwise.


Top
 Profile  
 
 Post subject: About shaders
PostPosted: Sat May 21, 2011 3:11 am 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Tue Jul 04, 2006 2:45 am
Posts: 20
These CG shaders also work on ATI cards. I'm using a Sapphire Radeon HD 4860 and the shaders are working fine. This is a great release and I'm surprised that SNES9x moved to 64bits. (That's the version I'm using btw and until now it's very stable).


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 17, 2011 12:54 am 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Fri Jun 17, 2011 12:52 am
Posts: 1
Every time I right click in the Load Game menu (to change sorting and whatnot) the emulator crashes. This doesn't happen with the older 1.52 version I'd been using up to now. The crash occurs in the x64 version of the Windows 1.53 SNES9X. Running Windows 7 Home Premium x64.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 17, 2011 1:27 am 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Fri Jun 17, 2011 1:25 am
Posts: 16
ranonadg wrote:
Every time I right click in the Load Game menu (to change sorting and whatnot) the emulator crashes. This doesn't happen with the older 1.52 version I'd been using up to now. The crash occurs in the x64 version of the Windows 1.53 SNES9X. Running Windows 7 Home Premium x64.


I agree with that, it happens the same to me, im using w7 x64 ultimate, amd phenom quad core 2.3ghz, 6gb ram, nvidia 9500 gt 512mb


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 17, 2011 6:42 am 
ranonadg wrote:
Every time I right click in the Load Game menu (to change sorting and whatnot) the emulator crashes. This doesn't happen with the older 1.52 version I'd been using up to now. The crash occurs in the x64 version of the Windows 1.53 SNES9X. Running Windows 7 Home Premium x64.


not a problem here, its probably a context menu / shell loaded dll thats the problem.


Top
  
 
 Post subject: New APU
PostPosted: Sat Jun 18, 2011 6:28 am 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Wed Apr 13, 2011 9:06 am
Posts: 27
Hey there it's me again with my odd questions..

I've been trying to play catchup by poking thru the source, looking at all the change revisions (on the SVN), etc. However unfortunately the SVN does not seem to have anything pre 1.52.

Anywho.. I was trying to figure out which files had to be changed between 1.51 and 1.52 in order to get the new APU sound core working. I'm just trying to get a better understanding of how all this stuff interacts.

Thanks!

_________________
Xtras! We do the systems others dare not!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 18, 2011 12:42 pm 
Offline
Official Win32 Porter/Dev
User avatar

Joined: Thu Aug 30, 2007 10:15 pm
Posts: 594
Madmab: we switched to git when the old svn was shut down, so all the pre 1.52 history is lost. You can take a look in BearOso's old gtk port repository - it should go back to 1.51:
http://code.google.com/p/snes9x-gtk/

There's an APU branch where all the work on integrating blargg's core was done. It's mostly the apu folder and a few core files that make calls into the sound core.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 19, 2011 11:46 am 
Offline
Official Win32 Porter/Dev
User avatar

Joined: Thu Aug 30, 2007 10:15 pm
Posts: 594
ranonadg wrote:
Every time I right click in the Load Game menu (to change sorting and whatnot) the emulator crashes. This doesn't happen with the older 1.52 version I'd been using up to now. The crash occurs in the x64 version of the Windows 1.53 SNES9X. Running Windows 7 Home Premium x64.
In my case the culprit was the nvidia display driver shell extension - updating to the newest driver version fixed this issue.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jul 17, 2011 4:54 pm 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Wed Apr 13, 2011 9:06 am
Posts: 27
Is Fix1 in the current SVN? I cant seem to find it. I coulda sworn I saw the Fix4 at one point.. somewhere... :oops:

"display corruption in Super Metroid/Donkey Kong Country/... due to compiler optimization"

Thanks.. :)

I'm experimenting with different builds and I get the above issue when in retail mode but it is perfectly fine in debug. :shock:

_________________
Xtras! We do the systems others dare not!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jul 17, 2011 5:06 pm 
Offline
Official Win32 Porter/Dev
User avatar

Joined: Thu Aug 30, 2007 10:15 pm
Posts: 594
That was pre git, the only commit available is from 1.52 to 1.52fix4.

The changes that fixed the corruption are in getset.h, available here: https://github.com/snes9xgit/snes9x/commit/dec64a5d800489b05d10101760bd87680575a5d8#diff-0

They have also been fixed in 1.53.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jul 17, 2011 8:23 pm 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Wed Apr 13, 2011 9:06 am
Posts: 27
OV2 wrote:
That was pre git, the only commit available is from 1.52 to 1.52fix4.

The changes that fixed the corruption are in getset.h, available here: https://github.com/snes9xgit/snes9x/commit/dec64a5d800489b05d10101760bd87680575a5d8#diff-0

They have also been fixed in 1.53.
Great! Thanks for finding that! Not sure why I went brain dead looking for it. I'm just messing with three different builds for the Xbox just to see what kinda different results I get. :)

_________________
Xtras! We do the systems others dare not!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 21, 2011 5:08 am 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Wed Apr 13, 2011 9:06 am
Posts: 27
Thanks again for that Fix 4 link it did the trick I needed. Now I have another problem I need to ask about. It's concerning Super Mario Kart. I'm getting a real weird issue with that game and it appears to be happening only in my xbox 1.53 build.

Here is what I do to create the problem.

Start a mushroom cup game with Mario as the driver. On the first track race until you pass DK. Once you pass DK he will start throwing banannas at you. Here is when the weird issue occurs. As soon as DK goes to throw a bannana the bottom half of the screen changes into a rear view mirror mode. Then the game gets slow. Track moves slow. The most obvious is the track timer which stops for close to a second and then updates.. but the rest of the screen seems to be updating while that occurs. The framerate does not change at all. It's the weirdest thing I have ever seen. Once the bannana drops (actually a little bit before it does) the speed picks back up again.

Just for kicks I even got the SFX asm core running under 1.53 and the issue still exists.. :(


This one has me a bit baffled as to where to look or what to do.. :shock: :?:

_________________
Xtras! We do the systems others dare not!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 21, 2011 1:11 pm 
Offline
Snes9x Purple belt
User avatar

Joined: Thu Nov 08, 2007 7:59 pm
Posts: 919
Location: /dev/null
It's normal to expect some lag, but that's defiantly not normal. Try one of the main builds on your computer. and see if you replicate the problem. Also, try a fresh copy of the ROM.

_________________
Snes9x FAQs | Forum Rules
What operating system are you using? 32 or 64bit? Version of Snes9x? Is the text at the bottom of the window white when you load the game?
These suggestions are usually the solution to your issue!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 21, 2011 2:16 pm 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Wed Apr 13, 2011 9:06 am
Posts: 27
Yeah I have no problem with SMK on my xbox 1.51 build and I tested the ROM on a winblows machine running 1.53 to make sure there was no issue and it was working fine.

If I get a chance I'll post a video.

_________________
Xtras! We do the systems others dare not!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 146 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group