Snes9x 1.52 is now dead due to Snes9X 1.53 being out

This is for people involved in the developement of Snes9x, or SNES emulators in general.
BUG REPORTS BELONG IN TECH SUPPORT/BUG TRACKING!
CahosRahneVeloza
Snes9x White Belt
Posts: 21
Joined: Sat Jan 30, 2010 10:58 pm

Post by CahosRahneVeloza » Mon Mar 15, 2010 12:16 am

Camo_Yoshi wrote:
Remi wrote:I notice that this game "Justice League Task Force" has issues with the audio. It cancels out, plays too fast, and it eventuality crashes the game. I tried this game with other emulators and it plays fine, so it seems like a new bug to me. I tried different audio drivers (the new xaudio2 as well), and it seems like a general emulator issue altogether. Yes the rom is a good dump as well. I tried the non fixed versions of this emulator and the problem is still there.
Was the problem present in Snes9x 1.51?
I tested the game on snes9x 1.51 for you :)

And it runs fine on it.

It seems this game is suffering the same issues with the Spider Man game I mentioned on my previous post.

User avatar
Camo_Yoshi
Snes9x Purple belt
Posts: 922
Joined: Thu Nov 08, 2007 7:59 pm
Location: /dev/null

Post by Camo_Yoshi » Mon Mar 15, 2010 3:07 am

So it seems the problem lies with the new SNES APU emulation method (blargg_spc)... Not much I can do about it though. :?
Snes9x FAQs | Forum Rules
What operating system are you using? 32 or 64bit? Version of Snes9x? Is the text at the bottom of the window white when you load the game?
These suggestions are usually the solution to your issue!

Deathlike2
Snes9x Brown Belt
Posts: 1153
Joined: Mon Jan 10, 2005 6:34 am

Post by Deathlike2 » Mon Mar 15, 2010 5:37 am

It's not the APU emulation, it's the CPU emulation and the timing hacks around it. blargg's SPC is the most accurate... it's the Snes9x's CPU component is not what it needs to be to emulate particular games properly.
Continuing FF4 Research...

Remi
Snes9x White Belt
Posts: 2
Joined: Sun Mar 14, 2010 6:51 pm

Post by Remi » Mon Mar 15, 2010 7:10 am

O yes, the game works fine in 1.51. I figured something did break in the updates. Its the only game I have a problem with so I can wait until there is a fix for it.

Ghoulgamesh
Snes9x White Belt
Posts: 1
Joined: Tue Apr 06, 2010 12:48 am
Location: In a cave

Problems with Video Output

Post by Ghoulgamesh » Tue Apr 06, 2010 12:57 am

Before I start up my emulator I get this message.



Failed to initialize currently selected display output!
Try switching to a different output method in the display settings.



I've tried switching to all the different outputs, but nothing seems to work. The audio is coming through just fine but the screen stays completely black. How do I fix the video?
I want a taco....

adventure_of_link
Hero of Hyrule | Official Port Recruiter
Posts: 2588
Joined: Mon May 24, 2004 5:06 pm
Location: 255.255.255.255

Re: Problems with Video Output

Post by adventure_of_link » Tue Apr 06, 2010 5:00 am

Ghoulgamesh wrote:Before I start up my emulator I get this message.



Failed to initialize currently selected display output!
Try switching to a different output method in the display settings.



I've tried switching to all the different outputs, but nothing seems to work. The audio is coming through just fine but the screen stays completely black. How do I fix the video?
Change the display output to DirectDraw. Some video cards just don't like Direct3D, for some reason. :|
Image

Unofficial Test Monkey For:
* Snes9X GX (Wii)
* Snes9X EX (Android)
* Snes9X 64-bits (PC/Mac)

ZSNES|Ben Heck|NSRT|Bob Smiley

squall_leonhart69r

Re: Problems with Video Output

Post by squall_leonhart69r » Sun Apr 11, 2010 5:12 pm

adventure_of_link wrote:
Ghoulgamesh wrote:Before I start up my emulator I get this message.



Failed to initialize currently selected display output!
Try switching to a different output method in the display settings.



I've tried switching to all the different outputs, but nothing seems to work. The audio is coming through just fine but the screen stays completely black. How do I fix the video?
Change the display output to DirectDraw. Some video cards just don't like Direct3D, for some reason. :|
ATI Rage? lol.

User avatar
Camo_Yoshi
Snes9x Purple belt
Posts: 922
Joined: Thu Nov 08, 2007 7:59 pm
Location: /dev/null

Re: Problems with Video Output

Post by Camo_Yoshi » Sun Apr 11, 2010 9:02 pm

squall_leonhart69r wrote:
adventure_of_link wrote:
Ghoulgamesh wrote:Before I start up my emulator I get this message.



Failed to initialize currently selected display output!
Try switching to a different output method in the display settings.



I've tried switching to all the different outputs, but nothing seems to work. The audio is coming through just fine but the screen stays completely black. How do I fix the video?
Change the display output to DirectDraw. Some video cards just don't like Direct3D, for some reason. :|
ATI Rage? lol.
My thoughts exactly, I always swear by Intel or nVidia.
Snes9x FAQs | Forum Rules
What operating system are you using? 32 or 64bit? Version of Snes9x? Is the text at the bottom of the window white when you load the game?
These suggestions are usually the solution to your issue!

adventure_of_link
Hero of Hyrule | Official Port Recruiter
Posts: 2588
Joined: Mon May 24, 2004 5:06 pm
Location: 255.255.255.255

Re: Problems with Video Output

Post by adventure_of_link » Mon Apr 12, 2010 12:18 am

Camo_Yoshi wrote:
squall_leonhart69r wrote:
adventure_of_link wrote: Change the display output to DirectDraw. Some video cards just don't like Direct3D, for some reason. :|
ATI Rage? lol.
My thoughts exactly, I always swear by Intel or nVidia.
Well sadly this netbook has an Intel chipset in it, and it doesn't like D3D. :?
Image

Unofficial Test Monkey For:
* Snes9X GX (Wii)
* Snes9X EX (Android)
* Snes9X 64-bits (PC/Mac)

ZSNES|Ben Heck|NSRT|Bob Smiley

User avatar
Camo_Yoshi
Snes9x Purple belt
Posts: 922
Joined: Thu Nov 08, 2007 7:59 pm
Location: /dev/null

Re: Problems with Video Output

Post by Camo_Yoshi » Mon Apr 12, 2010 4:59 pm

adventure_of_link wrote:
Camo_Yoshi wrote:
squall_leonhart69r wrote: ATI Rage? lol.
My thoughts exactly, I always swear by Intel or nVidia.
Well sadly this netbook has an Intel chipset in it, and it doesn't like D3D. :?
It's because it's integrated GFX, and not a Graphics card. Integrated GFX often reports it's capabilities to programs incorrectly, which is why you get strange graphical errors, or sometimes no functionality at all (in your case)!
Snes9x FAQs | Forum Rules
What operating system are you using? 32 or 64bit? Version of Snes9x? Is the text at the bottom of the window white when you load the game?
These suggestions are usually the solution to your issue!

squall_leonhart69r

Post by squall_leonhart69r » Mon Apr 12, 2010 8:29 pm

GMA 950.

no vertex pipelines.

User avatar
Camo_Yoshi
Snes9x Purple belt
Posts: 922
Joined: Thu Nov 08, 2007 7:59 pm
Location: /dev/null

Post by Camo_Yoshi » Mon Apr 12, 2010 11:01 pm

squall_leonhart69r wrote:GMA 950.

no vertex pipelines.
That too. :P
Snes9x FAQs | Forum Rules
What operating system are you using? 32 or 64bit? Version of Snes9x? Is the text at the bottom of the window white when you load the game?
These suggestions are usually the solution to your issue!

User avatar
Camo_Yoshi
Snes9x Purple belt
Posts: 922
Joined: Thu Nov 08, 2007 7:59 pm
Location: /dev/null

Post by Camo_Yoshi » Wed Apr 21, 2010 5:22 pm

Yeah, we aren't really supporting Win98 anymore, sorry folks.

You might just want to stick to version 1.51
Snes9x FAQs | Forum Rules
What operating system are you using? 32 or 64bit? Version of Snes9x? Is the text at the bottom of the window white when you load the game?
These suggestions are usually the solution to your issue!

the_randomizer
Snes9x Orange Belt
Posts: 222
Joined: Sat Oct 17, 2009 4:18 am

Post by the_randomizer » Thu Apr 22, 2010 4:58 am

To this day I'm still confused as to why people refuse to upgrade from 98 to XP (there's always installing dual boot OSes)...
Lisa: "I hope you all know you're sponsoring a murderous pirate!"
Sponsor: "A pirate!!? Well, that's hardly the image we need for Long John Silvers!"

User avatar
Camo_Yoshi
Snes9x Purple belt
Posts: 922
Joined: Thu Nov 08, 2007 7:59 pm
Location: /dev/null

Post by Camo_Yoshi » Thu Apr 22, 2010 5:05 pm

the_randomizer wrote:To this day I'm still confused as to why people refuse to upgrade from 98 to XP (there's always installing dual boot OSes)...
Dualboot 98\XP = XP says DO NOT WANT 98 DUALBOOT.
Snes9x FAQs | Forum Rules
What operating system are you using? 32 or 64bit? Version of Snes9x? Is the text at the bottom of the window white when you load the game?
These suggestions are usually the solution to your issue!

adventure_of_link
Hero of Hyrule | Official Port Recruiter
Posts: 2588
Joined: Mon May 24, 2004 5:06 pm
Location: 255.255.255.255

Post by adventure_of_link » Fri Apr 23, 2010 1:59 am

Camo_Yoshi wrote:
the_randomizer wrote:To this day I'm still confused as to why people refuse to upgrade from 98 to XP (there's always installing dual boot OSes)...
Dualboot 98\XP = XP says DO NOT WANT 98 DUALBOOT.
I thought you installed the OS'es from oldest to youngest? :?
Image

Unofficial Test Monkey For:
* Snes9X GX (Wii)
* Snes9X EX (Android)
* Snes9X 64-bits (PC/Mac)

ZSNES|Ben Heck|NSRT|Bob Smiley

the_randomizer
Snes9x Orange Belt
Posts: 222
Joined: Sat Oct 17, 2009 4:18 am

Post by the_randomizer » Fri Apr 23, 2010 3:42 am

adventure_of_link wrote:
I thought you installed the OS'es from oldest to youngest? :?
I have a Windows 7 and XP set up as a dual boot, with XP first and then 7, but so far I never had any problems.
Lisa: "I hope you all know you're sponsoring a murderous pirate!"
Sponsor: "A pirate!!? Well, that's hardly the image we need for Long John Silvers!"

User avatar
Camo_Yoshi
Snes9x Purple belt
Posts: 922
Joined: Thu Nov 08, 2007 7:59 pm
Location: /dev/null

Post by Camo_Yoshi » Fri Apr 23, 2010 4:30 am

XP doesn't care about Windows 7 though, since they each have their own bootloader.

98 has no bootloader, so you need to use LILO or GRUB4DOS if you want to dualboot 98/XP.
Snes9x FAQs | Forum Rules
What operating system are you using? 32 or 64bit? Version of Snes9x? Is the text at the bottom of the window white when you load the game?
These suggestions are usually the solution to your issue!

the_randomizer
Snes9x Orange Belt
Posts: 222
Joined: Sat Oct 17, 2009 4:18 am

Post by the_randomizer » Fri Apr 23, 2010 9:33 pm

Camo_Yoshi wrote:XP doesn't care about Windows 7 though, since they each have their own bootloader.

98 has no bootloader, so you need to use LILO or GRUB4DOS if you want to dualboot 98/XP.
My mistake.
Lisa: "I hope you all know you're sponsoring a murderous pirate!"
Sponsor: "A pirate!!? Well, that's hardly the image we need for Long John Silvers!"

squall_leonhart69r

Post by squall_leonhart69r » Sat May 01, 2010 8:50 pm

even windows 9x has a bootloader, k thnx.

Locked