Snes9x 1.52 is now dead due to Snes9X 1.53 being out

This is for people involved in the developement of Snes9x, or SNES emulators in general.
BUG REPORTS BELONG IN TECH SUPPORT/BUG TRACKING!

Moderator: Ryan

Locked
User avatar
King Of Chaos
Snes9x White Belt
Posts: 6
Joined: Mon Feb 20, 2006 2:01 am

Post by King Of Chaos » Sun Jan 24, 2010 5:33 pm

You are aware Paint.NET isn't actually developed by Microsoft, right?

User avatar
Camo_Yoshi
Snes9x Purple belt
Posts: 922
Joined: Thu Nov 08, 2007 7:59 pm
Location: /dev/null

Post by Camo_Yoshi » Mon Jan 25, 2010 6:39 pm

*ahem*

Copyright (C) 2010 dotPDN LLC, Rick Brewster, and contributors. Portions Copyright (C) Microsoft Corporation. All Rights Reserved.

(I had to replace the copyright symbol since the forum would cut off my post if I used it.)
Snes9x FAQs | Forum Rules
What operating system are you using? 32 or 64bit? Version of Snes9x? Is the text at the bottom of the window white when you load the game?
These suggestions are usually the solution to your issue!

Tukuyomi
Snes9x White Belt
Posts: 32
Joined: Mon May 24, 2004 4:14 pm
Location: France

Post by Tukuyomi » Mon Jan 25, 2010 7:28 pm

.NET is (C) MS Corp, not paint.NET

cibomatto2002
Snes9x White Belt
Posts: 1
Joined: Thu Jan 28, 2010 11:30 pm

Doom on Snes9x 1.52 Fix4

Post by cibomatto2002 » Thu Jan 28, 2010 11:42 pm

Doom has some Grafix Errors

Windows XP Service Pack 2

Dirext X 9.0c Aug. 2009

Image

User avatar
Camo_Yoshi
Snes9x Purple belt
Posts: 922
Joined: Thu Nov 08, 2007 7:59 pm
Location: /dev/null

Post by Camo_Yoshi » Fri Jan 29, 2010 5:09 pm

It's the SuperFX emulation... I compared Doom with UOSNES and SNES9x and UOSNES has better SuperFX emulation with this game.
Snes9x FAQs | Forum Rules
What operating system are you using? 32 or 64bit? Version of Snes9x? Is the text at the bottom of the window white when you load the game?
These suggestions are usually the solution to your issue!

CahosRahneVeloza
Snes9x White Belt
Posts: 21
Joined: Sat Jan 30, 2010 10:58 pm

Post by CahosRahneVeloza » Sat Jan 30, 2010 11:15 pm

Hi, thank you for this great update :)

I was so surprised when I first heard of this from another great site I frequent.

Out of the three top rated SNES emulators:

SNES9X
ZSNES and
Bsnes

I have fallen very much in love with SNES9x primarily because this has better game compatibility with it's then rival ZSNES. Bsnes I never got to try out as I've been using both SNES9X & ZSNES for years.

Anyway, I just want to inform you that I found something odd with regards to this new version's game loading screen. I'm a Windows XP user & I just noticed when I try to load a game using the normal (not custom) load game window & click on "My Computer", the window does not show the usual stuff it should show (the Drives I have etcetera), but when I hit the browse tab above & manually find my C: or D: drives it then shows what's in them it's just what you should initially see that's missing.

Also, one feature that the emulator seems to have not implemented is the capability to close a ROM you are currently running if say you're finished with it & want to play another game. This used to be somewhat annoying with version 1.51 as doing so often ended with the emulator giving you an .OOPS file from the game you did not close after you loaded a new game.

the_randomizer
Snes9x Orange Belt
Posts: 222
Joined: Sat Oct 17, 2009 4:18 am

Post by the_randomizer » Sun Jan 31, 2010 1:33 am

Have you tried Snes9x 1.52 fix 4?
Lisa: "I hope you all know you're sponsoring a murderous pirate!"
Sponsor: "A pirate!!? Well, that's hardly the image we need for Long John Silvers!"

CahosRahneVeloza
Snes9x White Belt
Posts: 21
Joined: Sat Jan 30, 2010 10:58 pm

Post by CahosRahneVeloza » Sun Jan 31, 2010 3:01 am

Yup, fix4 is what I've got here. What I cited are not that major actually, just minor things that could be looked up on :)

User avatar
Camo_Yoshi
Snes9x Purple belt
Posts: 922
Joined: Thu Nov 08, 2007 7:59 pm
Location: /dev/null

Post by Camo_Yoshi » Sun Jan 31, 2010 3:18 am

For now, use the custom Rom dialog.
Snes9x FAQs | Forum Rules
What operating system are you using? 32 or 64bit? Version of Snes9x? Is the text at the bottom of the window white when you load the game?
These suggestions are usually the solution to your issue!

CahosRahneVeloza
Snes9x White Belt
Posts: 21
Joined: Sat Jan 30, 2010 10:58 pm

Post by CahosRahneVeloza » Sun Jan 31, 2010 3:33 am

:)

As I said it's no big deal, really :)

I use the normal window method because I have several ROM folder locations. I for my main ROM library, 1 for when I apply translation patches to ROMs & 1 which is the output folder for when I fix the checksum of ROMs using Ucon64 when applying patches messes up the ROMs CRC values.

I toggle between those three folders because I always want to make sure a modified ROM gets cleaned up before I chuck it in my main library.

User avatar
OV2
Official Win32 Porter/Dev
Posts: 647
Joined: Thu Aug 30, 2007 10:15 pm

Post by OV2 » Sun Jan 31, 2010 1:06 pm

@CahosRahneVeloza: it's a known bug, will be fixed in the next version. Occurs on windows versions prior to Vista.

CahosRahneVeloza
Snes9x White Belt
Posts: 21
Joined: Sat Jan 30, 2010 10:58 pm

Post by CahosRahneVeloza » Mon Feb 01, 2010 12:53 am

@OV2: Thank you sir :)

By the way, it's so Awesome that now SNES9X perfectly runs Arcade's Greatest Hits - The Midway Collection with Audio.

I just love how now Sinistar trash talks to me:)

Also, that emulation bug running Theme Park (The US & European ones) & going to the status menu causing white dots to permanently appear on screen on the previous version/s has now been fixed.

Also, Der Langrisser no longer slows down & Locks up pursuant to what is mentioned on the translation patch information at RHDN.

Another game that used to lock up at the very beginning with the previous version was Emerald Dragon, which now no longer does!

With this new version I finally stopped using ZSNES & have stuck with SNES9X. It used to I needed two emulators because a select 3 or 4 ROMs had crashing/lock up issues with SNES9X, now those games are history, thanks to you folks :)

wertigon
Snes9x White Belt
Posts: 1
Joined: Sun Feb 07, 2010 2:30 pm

Post by wertigon » Sun Feb 07, 2010 2:45 pm

Am I the only one getting crackled sound with Ubuntu 9.10?

Using ALSA backend, Sync Audio option and OpenGL, standard settings otherwise. This is on the x86-64 version. bsnes runs perfectly on this system. Any ideas?

User avatar
BearOso
Official GTK/Linux Porter/Dev
Posts: 450
Joined: Tue Oct 02, 2007 12:50 am

Post by BearOso » Sun Feb 07, 2010 3:27 pm

wertigon wrote:Am I the only one getting crackled sound with Ubuntu 9.10?

Using ALSA backend, Sync Audio option and OpenGL, standard settings otherwise. This is on the x86-64 version. bsnes runs perfectly on this system. Any ideas?
Try lowering the "Input Rate" in the sound panel by steps of 10 until the problem goes away. *edit* You may also need to increase the buffer size. bsnes's is larger by default.

Soul Sojourner
Snes9x White Belt
Posts: 1
Joined: Tue Feb 09, 2010 5:35 am

Post by Soul Sojourner » Tue Feb 09, 2010 5:48 am

I've been using Snes9x since my computer was running Win 98 back in 98. :D Back then I still had my SNES even! I still miss cherryroms.com. :P

However, I'm now having trouble (for the very first time) getting Snes9x to load properly on XP using a particular theme. For some reason the new version won't display as it should when using Alienguise. If I shut it off and use a regular xp theme, it works fine. However, 1.51 and earlier never had this problem with Alienguise. It starts up, but all it shows is a black square on my screen; no toolbars or anything.

Anyone know how to solve this?

User avatar
OV2
Official Win32 Porter/Dev
Posts: 647
Joined: Thu Aug 30, 2007 10:15 pm

Post by OV2 » Tue Feb 09, 2010 2:47 pm

Can you provide a link to the theme? I'll try to reproduce it on my xp system.

TigerG3
Snes9x White Belt
Posts: 4
Joined: Sun Jan 17, 2010 2:40 pm

Post by TigerG3 » Sat Feb 27, 2010 12:44 pm

TigerG3 wrote:
zones wrote:
TigerG3 wrote:incompatible cpu-subtype
I'm not sure why... Actually it runs on my G3. Try to build with -mcpu=G3 -mtune=G3.
Unfortunately, my internal hard drive has little space for installing the Developer Tools, there is someone available to test this suggestion?

Many thanks in advance
How can work on a G3 if the "cpu-subtype" in the executable file is set to 0A and not 00?

Code: Select all

CA FE BA BE 00 00 00 02 00 00 00 07 00 00 00 03
00 00 10 00 00 36 22 30 00 00 00 0C 00 00 00 12
00 00 00 0A 00 36 40 00 00 37 4F EC 00 00 00 0C

Nobody can make a compile for the G3?

Thanks

CahosRahneVeloza
Snes9x White Belt
Posts: 21
Joined: Sat Jan 30, 2010 10:58 pm

Post by CahosRahneVeloza » Tue Mar 02, 2010 7:03 pm

Hey fellas, I've found several games that don't load up/Run properly on this new version of snes9x fix4 to be exact.

The First game's "Mutant Chronicles: Doom Troopers".

After the Splash screens of the game's creators, specifically after the "Adrenalin" one the game just shows you a blank black screen & fails to load up altogether.

Porky Pig's Haunted Holiday.

Same deal, after the intro splashes the game does not continue onto the next screen therefore is unplayable.

Spider man (labeled simply as Spider Man) Both (U) & (E) versions of this game seems to have audio syncing issues. The US one doesn't have sound on the first intro cut scene & the European one sometimes doesn't play the tunes & sounds correctly. And both often does not play when you start the game up.

These games did ran/load up properly on the version 1.51 build though.

Also I'm very sorry for the sloppy editing of this post. I was testing a lot of my SNES ROMs library when I stumbled upon these games with issues.

Remi
Snes9x White Belt
Posts: 2
Joined: Sun Mar 14, 2010 6:51 pm

Post by Remi » Sun Mar 14, 2010 6:58 pm

I notice that this game "Justice League Task Force" has issues with the audio. It cancels out, plays too fast, and it eventuality crashes the game. I tried this game with other emulators and it plays fine, so it seems like a new bug to me. I tried different audio drivers (the new xaudio2 as well), and it seems like a general emulator issue altogether. Yes the rom is a good dump as well. I tried the non fixed versions of this emulator and the problem is still there.

User avatar
Camo_Yoshi
Snes9x Purple belt
Posts: 922
Joined: Thu Nov 08, 2007 7:59 pm
Location: /dev/null

Post by Camo_Yoshi » Sun Mar 14, 2010 11:18 pm

Remi wrote:I notice that this game "Justice League Task Force" has issues with the audio. It cancels out, plays too fast, and it eventuality crashes the game. I tried this game with other emulators and it plays fine, so it seems like a new bug to me. I tried different audio drivers (the new xaudio2 as well), and it seems like a general emulator issue altogether. Yes the rom is a good dump as well. I tried the non fixed versions of this emulator and the problem is still there.
Was the problem present in Snes9x 1.51?
Snes9x FAQs | Forum Rules
What operating system are you using? 32 or 64bit? Version of Snes9x? Is the text at the bottom of the window white when you load the game?
These suggestions are usually the solution to your issue!

Locked