It is currently Wed Dec 13, 2017 10:49 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 608 posts ]  Go to page Previous  1 ... 27, 28, 29, 30, 31  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 06, 2011 5:04 am 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Thu May 26, 2005 12:59 pm
Posts: 49
BearOso wrote:
Screwtape wrote:
While it's true that libsnes was designed around bsnes's implementation, it *looks* like it should be generic enough to wrap any SNES emulator... out of curiosity, what are the pain-points for snes9x?

Nothing impossible. For instance, the save-states are hard-coded to read/write from files and in most cases use zlib, so there's not a consistent way to get a block of data. The whole input layer would need another layer of indirection around it.

Although I'm sure you've already seen this, I thought I should mention that Themaister of the bsnes forums wrote a proof-of-concept implementation of "libsnes9x".

It doesn't support all the libsnes APIs; in particular it doesn't handle cheats, non-joypad controllers, or the more esoteric cart types (BS-X, ST, SGB), but it seems to be a decent start.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 08, 2011 9:34 pm 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Thu Aug 23, 2007 7:43 am
Posts: 4
I'm testing latest 1.52 (testing 1.53) sources in the googlecode repo.

Vysnc setting in OpenGL seems to be ignored. Worked fine with older versions.
It's set to 1 in my snes9x.xml file, too.

I can get Vysnc, but I have to activate my nvidia driver's vsync settings, wich is not desirable.

Can you please try to reproduce it?
Remember: no driver's vsync must be set for vsync to work, as it did before.

thanks


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 08, 2011 9:34 pm 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Thu Aug 23, 2007 7:43 am
Posts: 4
I'm testing latest 1.52 (testing 1.53) sources in the googlecode repo.

Vysnc setting in OpenGL seems to be ignored. Worked fine with older versions.
It's set to 1 in my snes9x.xml file, too.

I can get Vysnc, but I have to activate my nvidia driver's vsync settings, wich is not desirable.

Can you please try to reproduce it?
Remember: no driver's vsync must be set for vsync to work, as it did before.

thanks


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 09, 2011 9:36 am 
Offline
Official GTK/Linux Porter/Dev
User avatar

Joined: Tue Oct 02, 2007 12:50 am
Posts: 407
vanfanel wrote:
I'm testing latest 1.52 (testing 1.53) sources in the googlecode repo.

Vysnc setting in OpenGL seems to be ignored. Worked fine with older versions.
It's set to 1 in my snes9x.xml file, too.

I can get Vysnc, but I have to activate my nvidia driver's vsync settings, wich is not desirable.

Can you please try to reproduce it?
Remember: no driver's vsync must be set for vsync to work, as it did before.

thanks

Ok, this probably stems from a change in driver behavior. I've added support for GLX_EXT_swap_control, which supports per-drawable configuration, and that seems to fix things up. This might also fix zombie_ryushu's problem.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 09, 2011 4:04 pm 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Thu Aug 23, 2007 7:43 am
Posts: 4
@BearOso:

Just compiled the latest sources in GitHub.
The vsync option is working again, as you suspectec, sir :D
consider it fixed for me, thanks!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 25, 2011 6:34 pm 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Tue Jan 25, 2011 4:36 pm
Posts: 2
I run Snes9x 1.52 gtk 79 under Mandriva Linux 2010.
Everything works perfectly except that I cannot "quicksave", snapshot file is not created whatever I do. I`ve tried almost everything. Quicksaving from menu, from shortcut, to preferences folder, to ROM folder, to custom folder. The funniest thing is that I`ve downloaded winduz build of Snes9x 1.52 and run it under WINE. Snapshot files created by winduz build can be quickloaded from Linux build if placed in right directory. It means that Linux build can unpack and load snapshots, but cannot create them by himself
How can this be fixed?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 28, 2011 11:08 am 
Offline
Official GTK/Linux Porter/Dev
User avatar

Joined: Tue Oct 02, 2007 12:50 am
Posts: 407
RealGecko wrote:
I run Snes9x 1.52 gtk 79 under Mandriva Linux 2010.
Everything works perfectly except that I cannot "quicksave", snapshot file is not created whatever I do. I`ve tried almost everything. Quicksaving from menu, from shortcut, to preferences folder, to ROM folder, to custom folder. The funniest thing is that I`ve downloaded winduz build of Snes9x 1.52 and run it under WINE. Snapshot files created by winduz build can be quickloaded from Linux build if placed in right directory. It means that Linux build can unpack and load snapshots, but cannot create them by himself
How can this be fixed?

If I recall, this was a permissions problem. First, try the revision 81 snapshot, and if you still can't create any files then make sure your folders are writable and executable.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 28, 2011 11:08 pm 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Sat Jan 16, 2010 10:09 am
Posts: 29
Is it just me, or does pages 29 and 30 lead to a "page not found" error?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 28, 2011 11:55 pm 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Thu May 26, 2005 12:59 pm
Posts: 49
The "last pages don't work" is a known issue: http://www.snes9x.com/phpbb2/viewtopic.php?t=4739

I wonder if maybe this topic should be locked and we could start a new one without this problem, whatever it is.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 29, 2011 2:19 am 
Offline
Hero of Hyrule | Official Port Recruiter

Joined: Mon May 24, 2004 5:06 pm
Posts: 2588
Location: 255.255.255.255
badinsults wrote:
Is it just me, or does pages 29 and 30 lead to a "page not found" error?

it's not just you. page 28 and 29 produce errors here.

it's a bug in the software, IIRC.

_________________
Image

Unofficial Test Monkey For:
* Snes9X GX (Wii)
* Snes9X EX (Android)
* Snes9X 64-bits (PC/Mac)

ZSNES|Ben Heck|NSRT|Bob Smiley


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Russian translation
PostPosted: Sun Mar 20, 2011 3:19 pm 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Sun Mar 20, 2011 3:03 pm
Posts: 2
Hi, I've made Russian translation of GTK interface. To where I may send my .po file to be included in snes9x-gtk?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Russian translation
PostPosted: Tue Apr 12, 2011 11:17 am 
Offline
Official GTK/Linux Porter/Dev
User avatar

Joined: Tue Oct 02, 2007 12:50 am
Posts: 407
sbasalaev wrote:
Hi, I've made Russian translation of GTK interface. To where I may send my .po file to be included in snes9x-gtk?

Sorry I missed your message, but I've been neglecting this thread a bit.

You can attach the .po to an issue at the github repository at: https://github.com/snes9xgit/snes9x/issues

There have been some string changes for the recent release, though, so if you're going off the 1.52 version there might be things left untranslated. I'll probably have to do a translation tarball or something if more updated translations come in.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 12, 2011 4:12 pm 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Sun Mar 20, 2011 3:03 pm
Posts: 2
Ok, I updated gettext pot against the latest rev. But now I'm screwed because just cannot understand - how to attach file to the issue? There's just no such option


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Jun 02, 2011 8:16 am 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Wed Jun 24, 2009 2:58 am
Posts: 29
I have been running Terrinigma for the PAL SNES and have noticed garbled audio and slow down when text is displaying with sound effect distortions. I recommend this be investigated.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jun 25, 2011 5:14 am 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Wed Jun 24, 2009 2:58 am
Posts: 29
When running from OpenBox, occasionally, the image can be cut off at the bottom of the screen like the whole image has been shifted down. It still plays normally, but it is quite unusual. when I run it in an XTerm, this does not happen.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jun 27, 2011 4:26 pm 
Offline
Official GTK/Linux Porter/Dev
User avatar

Joined: Tue Oct 02, 2007 12:50 am
Posts: 407
zombie_ryushu wrote:
I have been running Terrinigma for the PAL SNES and have noticed garbled audio and slow down when text is displaying with sound effect distortions. I recommend this be investigated.

We're probably switching to byuu's SMP for the next release, so that might fix this. I'll see if I can reproduce that.

Quote:
When running from OpenBox, occasionally, the image can be cut off at the bottom of the screen like the whole image has been shifted down. It still plays normally, but it is quite unusual. when I run it in an XTerm, this does not happen.

Could you post a screenshot? This does seem unusual. Are you running with video-mode-switching enabled? Either way, OpenBox might be setting the window size correctly but not positioning it where it's supposed to be. It's likely X asynchronously changing the order of the configure events and OpenBox not force-syncing or checking the operations are complete.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Video switching mode...
PostPosted: Tue Jul 12, 2011 9:10 am 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Wed Jun 24, 2009 2:58 am
Posts: 29
Yes I am. I'm running a backport of the latest OpenBox. 3.4.11.2-7mdv2010.2 // main-backports (Mdv, 2010.1, i586), main-backports (Mdv, 2010.2, i586), main-backports (Mdv, current, i586)

This is the new version

3.4.11.1-1mdv2010.1 // main-release (Mdv, 2010.1, i586), main-release (Mdv, 2010.2, i586), main-release (Mdv, current, i586)

Old version.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Video switching mode...
PostPosted: Tue Jul 12, 2011 9:12 am 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Wed Jun 24, 2009 2:58 am
Posts: 29
Yes I am. I'm running a backport of the latest OpenBox. 3.4.11.2-7mdv2010.2 // main-backports (Mdv, 2010.1, i586), main-backports (Mdv, 2010.2, i586), main-backports (Mdv, current, i586)

This is the new version

3.4.11.1-1mdv2010.1 // main-release (Mdv, 2010.1, i586), main-release (Mdv, 2010.2, i586), main-release (Mdv, current, i586)

Old version.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 14, 2011 7:39 pm 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Thu Jul 14, 2011 7:18 pm
Posts: 1
Location: S
every time I try to execute pre compiled binary version of snes9x gtk 1:53, displays the following error:
snes9x-gtk: error while loading shared libraries: libpng14.so.14: can not open shared object file: No such file or directory

I tried to use Kubuntu and Mandriva and it always happens.

I had to compile it from source code, but i can not do the work Joysticks, only the keyboard.

I've seen in some other forums people with different Linux distributions but with this same problem.

pre-compiled binary version of snes9x gtk 1.52, had no such problem.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 01, 2012 5:24 am 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Wed Feb 01, 2012 12:32 am
Posts: 1
Location: Spain
Hi

I'm using the last source available snes9x-gtk 1.53.

I got this problem while trying to create a template with "intltool-update -p" for a new translation.

can't open ./../src/snes9x.glade: No such file or directory at /usr/bin/intltool-extract line 212.
xgettext: error opening the file "../src/snes9x.glade.h" for reading: No such file or directory
ERROR: xgettext failed to generate PO template file. Please consult
error message above if there is any.

It seems that the glade.h doesn't exist or is not part of the source anymore.

Can somebody help with this?


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 608 posts ]  Go to page Previous  1 ... 27, 28, 29, 30, 31  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group