It is currently Wed Nov 22, 2017 10:48 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2nd Controller Problem
PostPosted: Sat Sep 09, 2017 8:58 am 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Sat Sep 09, 2017 8:45 am
Posts: 2
Hi,

I have two Ultimarc Ultra-Stik Analogue USB Controllers plugged into my Windows 10 machine.

The Joysticks are configured with the Ultimarc Software as ID1 and ID2 and Windows 10 has no problem identifying them as two different joysticks.

They also work fine in MAME and some othe Emulators.

But for some strange reason I can only get Snes9x to recognise the 1st Joystick which it identifies as (J0), it just ignores all inputs from the second.

Any Ideas?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Sep 27, 2017 8:26 pm 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Wed Sep 27, 2017 7:23 pm
Posts: 4
I was experiencing a similar problem. When I went to play the player 1 controlled both 1 and 2.. Both pad 1 and 2 config buttons were blue in9X. Blue means the button is already mapped. I think what fixed it was leaving the config buttons blue and ticking the checkbox Allow Left+Rt/Up+Dn

My problem now is configuring a third controller. It is an xbox 360.. I calibrated it in windows 10 by typing joy.cpl in the search box. Most buttons work fine in 9X it's just the R and Y buttons; and they don’t turn blue in the 9X configuring window. I have also tried using a different 360 controller with the same result.

I have use SNES Joypad checked but I don’t know if I should also have something else checked for the 360 controller?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Oct 06, 2017 4:15 pm 
Offline
Snes9x White Belt

Joined: Sat Sep 09, 2017 8:45 am
Posts: 2
I have Use SNES Joypad ticked as well, I've tried a few others it doesn't seem to make any difference.

I don't have any BLUE Conflicts in the Input Configuration.

The problem is when you select UP for instance it goes Green, you push Joystick No.1 Up, it detects it and assigns (J1)Up.

If I enable a 2nd Joystick then try the same thing with the 2nd Ultra-Stik Joystick nothing happens, the Input Configuration wizard is blissfully unaware of the 2nd Joysticks presence.

I've not had this problem in any other Emulator!


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group